29 Eylül 2012 Cumartesi



TERBİYELİ TAVUK ÇORBASI




Malzemeler:

terbiyeli tel şehriyeli tavuk çorbası
  • 1 tavuk göğsü
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çorba kaşığı un(tepeleme)
  • yarım çay bardağı tel şehriye
  • 1 yumurta sarısı
  • 2-3 yemek kaşığı yoğurt
  • 6 bardak su
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz


Yapılışı:
Tavuk göğsünü 6 bardak suda haşlayın. Ayrı bir tencerede un ile yağı kavurup yavaş yavaş tavuk suyunu ilave edin bu arada sürekli karıştırın.Tüm suyu koyduktan sonra içine tel şehriyeleri, küçük küçük parçalara ayırdığımız tavuğu ve rendelediğimiz sarımsağı  koyun. Bunları şehriyelerin yapışmaması için arasıra karıştırırken bir taraftan da terbiyesini hazırlayın. Terbiyesi için: yumurta sarısı ile yoğurdu güzelce çırpın artık pişmiş olan çorbanında suyundan bir miktar karıştırıyor sonrada yavaş yavaş tencereye döküyoruz. Bir  iki taşım daha kaynattıktan sonra tuzunu da ekleyerek ocağın altını kapatıyoruz. Servis sırasında arzuya göre nane veya kırmzı biber yağı ile süsleyebilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder