26 Eylül 2012 Çarşamba




Tel Şehriye Çorbası


Malzemeler:

tel sehriye corbasi
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 7 bardak su
  • 2 orta boy domates
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • çeyrek demet maydanoz
  • 2 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

Terayağını tencereye koyup eritin. Rendelediğiniz domatesleri yağa ekleyin. Domatesleri 4-5 dakika boyunca  kavurun.. Kaynar 7 bardak suyu ekleyin. Bu suyun içine şehriyeleri dökün. Şehriyeler yavaş yavaş şişmeye başlayacak çorbanız da kıvam bulmaya başlayacaktır. Arasıra karıştırarak şehriyelerin yapışmasını ve topaklanmayı engelleyin. Yaklaşık onbeş dakika sonra ocaktan indirmeye yakın ince ince dilimlenmiş maydanozları ve tuzunu ekleyin. Çorbanız servise hazır. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder