2 Eylül 2012 Pazar


PATATESLİ GÜL BÖREĞİ


Malzemeler:

  • 5 adet yufka
  • 5 adet orta boy patates
  • 4 adet orta boy soğan
  • 250 gram lor peyniri
  • yarım demet maydanoz
  • 1 adet yumurta (beyazı sosa konulacak, sarısı üzeri için)
  • 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı pul biberi, 1 çay kaşığı karabiber
Patatesli gül böregi

Sosu  için:
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
Üzeri için çörekotu ya da susam

Yapılışı:
  1.  Patatesler rendelenir. Soğan ince ince doğranır. Maydanoz kıyılır.
  2. Patates, soğan, lor peyniri ve maydanoz, tuz, pul biberi ve karabiber karıştırılarak iç harcı elde edilir.
  3. Sıvıyağ, süt ve yumurta akını bir kasede karıştırın.
  4. Herbir yufkadan  4 adet üçgen şekli kesin.
  5. Yufkaların içine bir fırça yardımıyla sos malzemesini sürün daha sonra iç harçtan koyarak rulo şeklinde sarın. Yaptığınız bu ruloyu kendi etrafında sararak gül şekli elde edin.
  6. Yufka parçalarının hepsini sardıktan sonra tepsiye yan yana dizin eğer sos malzemesinden kaldıysa böreğin üzerine dökebilirsiniz.Yumurta sarısını yine bir fırça yardımı ile böreklerin üzerine sürün. Çörek otu ya da susam serperek 170 derecede altı ve üstü kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder