22 Eylül 2012 Cumartesi



Bayram Kavurması 

Kurban Bayramının yaklaşmaya başladığı bu günlerde ben şimdiden bu tarifi vereyim dedim. Kurban etinden yapılacak olan bu kavurma tarifi bayram günü çok işinize yarayacak. Tarifi 1 kilogram üzerinden verdim. Kavurma miktarınız daha fazla olacaktır muhtemelen siz oranları miktarınıza göre değiştirirsiniz. Şimdiden hayırlı ve güzel bir bayram dilerim...



Malzemeler:
  • 1 kilogram kuzu eti
  • 100 gram kuyruk yağı
  • 2 çay kaşığı tuz, 2 çay kaşığı kekik
Yapılışı:

  1. Etleri kuşbaşı doğrayalım.
  2. Derince bir tencereye koyalım üzerine kuyruk yağını koyalım.
  3. Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte ara sıra karıştırarak kavuralım. (Yumuşak olması için kısık ateş gerekli)
  4. Etler yavaş yavaş rengini değiştirmeye ve açık kahverengi bir renk almaya başlayacaktır. Pişmesine yakın tuzunu ve kekiği ekleyelim.
Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder