3 Eylül 2012 Pazartesi


FIRINDA PATATESLİ TAVUK



Malzemeler:

  • 1 kg parçalanmış tavuk
  • 4 orta boy patates
  • 4 diş sarımsak
  • yarım yemek kaşığı biber salçası
  • yarım yemek kaşığı domates salçası
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kekik

Yapılışı:

  1. Tavuğu derince bir tencereye alarak orta harlı ateşte yaklaşık 20 dakika haşlayalım.
  2. Patatesleri yarım ay şeklinde doğrayalım. Yemeğin pişirileceği tepsiye tavukları ve patatesleri koyalım.
  3. Sıvıyağ, salça, rendelenmiş sarımsak, su ve tuzu karıştıralım. Elde ettiğimiz bu sosu tavuk ve patateslerin üzerine dökelim.
  4. En üste kekiği serpelim ve 170 derecelik fırında yarım saat pişirelim. 
Afiyet olsun...

Fırında Patatesli Tavuk





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder