11 Eylül 2012 Salı



Domates Turşusu Nasıl Yapılır?


Malzemeler:
  • 1 kilogram yeşil domates
  • 6-7 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı kaya tuzu 
  • yarım çay bardağı sirke
  • turşuları koyacağınız kavanozu dolduracak kadar su
Yapılışı:
  1. Yeşil domatesleri bol su ile güzelce yıkayın. Domatesleri bıçakla fotoğraftaki gibi dört köşe yarın.
  2. Domatesleri kavanoza yerleştirin. Aralarına sarımsakları serpiştirin.
  3. Üzerine tuzlu suyu dökün
  4. Kavanozun kapağını sıkıca kapatın. (isterseniz turşunuza birkaç sivri biber ekleyebilirsiniz)
  5. Serin ve güneş görmeyen bir yerde 2-3 hafta bekletin. Bu sürenin sonunda olgunlaşacak ve yenmeye hazır hale gelecektir.
Afiyet olsun...














Domates Turşusu Nasıl Yapılır










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder