16 Eylül 2012 Pazar


Tarhana Çorbası


Malzemeler
  • 5 çorba kaşığı tarhana
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Tarhana Çorbas
  • 4 çorba kaşığı sıvıyağ
Yapılışı:

  1. Salçayı sıvıyağla 1-2 dakika kavurun. 5 su bardağı suyu ekleyin karıştırın.
  2. Tarhanayı 1 bardak suyun içinde eritin ve ocaktaki salçalı suya yavaş yavaş ekleyin.
  3. 15-20 dakika  bir tahta kaşıkla topaklanmaması için karıştırarak pişirin. Koyulaşıp kıvam bulmaya başlayınca tuzu ve naneyi ekleyin. 
Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder