2 Ekim 2012 Salı



NOHUT YEMEĞİ


Malzemeler:



  • 2 su bardağı nohut
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 soğan
  • 1-2 adet sivri biber
  • 2 orta boy domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • yarım çay kaşığı karabiber
  • 5 su bardağı kaynar su

Yapılışı:

Nohutları yıkayın. Çukur bir kaba koyun, üzerini iki parmak geçecek kadar su koyun ve bir gece bekletin. Ertesi gün suyunu süzün ve tekrar aynı miktarda su koyarak nohutlar yumuşayıncaya kadar haşlayın. Nohutlar haşlanırken soğanı ve biberleri ince ince doğrayın ve sıvıyağla birlikte 4-5 dakika kavurun. Domates rendesini ekleyip bir dakika kadar daha kavurun ardından salçayı da ekleyin ve bir dakika daha kavurun.  Süzdüğünüz haşlanmış nohutları ve tuzu ekleyin. Kaynar suyu da dökerek bir iki kez karıştırın. Orta harlı  ateşte yarım saat daha pişirip servis edin.


Afiyet olsun...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder