Malzemeler:
Kuru fasulye |
- 2 su bardağı kuru fasulye
- 1 büyük boy soğan
- 6 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı kaynar su
Yapılışı:
- Kuru fasulyeler ayıklanır ve yıkanır. Derince bir kaba alınır ve üzerini 3-4 parmak geçecek kadar soğuk su doldurulur. Soğuk suyun içinde 4-5 saat bekletilir.
- Şişen fasulyelerin kalan suyu süzülür. Derince bir tencereye alınarak yine üzerini 4-5 parmak geçecek kadar soğuk su ile kaynatılır. Kaynamaya başladıktan sonra düşük ısıda 25-30 dakika haşlayın. Süre bitiminde fasulyeler süzülür.
- Soğan yemeklik doğranır. 5 su bardağı kaynar su hazır edilir.
- Tencereye sıvı yağ konulur. Düşük ısıda soğan 5 dakika kadar kavrulur.Domates salçası ve biber salçası ilave edilir. 2-3 dakika daha kavrulur.
- 5 su bardağı kaynar su bu karışımın üzerine dökülür ve haşlanmış kuru fasulyeler ilave edilir. Lezzetli olması için ocak ısısı en düşük konumda 40-45 dakika pişirilir. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder