7 Eylül 2012 Cuma


KURU FASULYE

Malzemeler:


Kuru fasulye
  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 1 büyük boy soğan
  • 6 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı kaynar su

Yapılışı:
  1. Kuru fasulyeler ayıklanır ve yıkanır. Derince bir kaba  alınır ve üzerini 3-4 parmak geçecek kadar soğuk su doldurulur. Soğuk suyun içinde 4-5 saat bekletilir.
  2. Şişen fasulyelerin kalan suyu süzülür. Derince bir tencereye alınarak yine üzerini 4-5 parmak geçecek kadar soğuk su ile kaynatılır. Kaynamaya başladıktan sonra düşük ısıda 25-30 dakika haşlayın. Süre bitiminde fasulyeler süzülür.
  3. Soğan yemeklik doğranır. 5 su bardağı kaynar su hazır edilir.
  4. Tencereye sıvı yağ konulur. Düşük ısıda soğan 5 dakika kadar kavrulur.Domates salçası ve biber salçası ilave edilir. 2-3 dakika daha kavrulur.
  5. 5 su bardağı kaynar su bu karışımın üzerine dökülür ve haşlanmış kuru fasulyeler ilave edilir. Lezzetli olması için ocak ısısı en düşük konumda 40-45 dakika pişirilir. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder