20 Eylül 2012 Perşembe


Çikolatalı Kek

Malzemeler:

Kek için:

çikolatalı pasta
  • 4 yumurta
  • 3 fincan şeker
  • 3 fincan un
  • 1,5 çorba kaşığı kakao
  • 2 çorba kaşığı süt
  • 1 paket kabartma tozu
Kreması için:
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket krem şanti
Çikolata sosu için:
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı kakao

Yapılışı:


Keki için önce yumurta ve şekeri çırpın. Sonra 2 çorba kaşığı sütü ve kakaoyu ilave edin. Biraz çırptıktan sonra ununu koyup tekrar pütürlük kalmayacak şekilde çırpın. En sonunda  kabartma tozunu koyup iyice karıştırdıktan sonra tepsinizi yağlayıp önceden ısıtılmış 180 derecede 25-30 dakika kadar pişirin.

Kekiniz piştikten sonra sıcak kekin üzerine 2 su bardağı soğuk  sütü her yerine gezdirerek dökün ve keki soğumaya bırakın.

Kek soğuduktan sonra önceden hazırladığınız ve 10 dakika kadar buzlukta beklettiğiniz krem şantiyi üzerine sürün. Daha sonra yine önceden hazırlayıp soğuttuğunuz çikolata sosunu krem şanti tabakasının üzerine sürün.

1 saat buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...


Not:
Kremanın hazırlanması:
1 su bardağı süt ile krem şantiyi iyice çırpın. Çırptıkça kalınlaşmaya kıvam bulmaya başlayacaktır. Kekin üzerine sürmeden önce 10 dakika kadar buzdolabının derin dondurucusunda bekletin.

Çikolata sosunun hazırlanması:
Önce süt ve suyu tencereye koyun. Unu ve kakaoyu da ekleyerek karıştırın. Puding kıvamına gelip kaynamaya başladığında altını kapatın. Soğuduktan  sonra kekin üzerine sürün.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder