18 Eylül 2012 Salı



Domates Soslu Makarna


Malzemeler:


    makarna
  • 1 paket makarna
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 çay kaşığı tuz


Sosu İçin:


  • 3 orta boy domates
  • 1 orta boy soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates veya biber salçası
  • 4 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı:

  1. Geniş bir tencerede makarnanın suyunu kaynatın. Kaynayan suyun içine makarna paketini boşaltın. Makarnalar istediğiniz kıvama gelene kadar yapışmaması için arasıra karıştırarak haşlayın.(yaklaşık 20 dakika)
  2. Makarnanız haşlanırken domateslerin ve sarımsakların kabuklarını soyarak rendeleyin. Soğanı yemeklik ince ince doğrayın.
  3. Bir tavanın içine sıvıyağı dökerek soğan ve sarımsakları orta harlı ateşte 5 dakika kadar kavurun. Soğanların hafif rengi değişecek (kahverengi olmamalı) domates rendesini ve salçayı da ekleyerek yaklaşık 10dakika pişirin ve ocaktan alın böylece sosunuz hazırlanmış olacaktır.
  4. Makarnayı süzün ve haşlama yaptığınız tencereye makarnaları tekrar koyun. 2 yemek kaşığı sıvıyağı ve tuzunu ekleyerek birkaç dakika karıştırın.
  5. Servis tabaklarına makarnayı alın ve üzerine hazırladığınız sosu dökün.
Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder