28 Eylül 2012 Cuma


ISPANAK YEMEĞİ


  • 1 kg ıspanak
  • 1 orta boy soğan
  • 1 çorba kaşığı salça
  • yarım çay bardağı pirinç
  • 4 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı kaynar su


Yapışışı:

Ispanakların saplarını kestikten sonra güzelce yıkayalım ve doğrayalım. Soğanları yemeklik doğrayalım. Genişçe bir tencereye sıvıyağı koyup soğanları 3-4 dakika orta harlı ateşte kavuralım. Üzerine salçayı da ekleyerek bir iki dakika daha kavuralım. Doğradığımız ıspanakları ekleyelim. Ocağın ısısını en düşük konuma getirip tencerenin kapağını kapatalım. Bir kaç dakika sonra ıspanaklar buhar etkisi ile erimiş olacaktır. Daha sonra kaynar suyu ekleyelim yine tencerenin kapağını kapatarak ocak ısısı en kısıkta olacak şekilde 10 dakika kadar pişirelim bu sürenin sonunda pirinçleri ve tuzu ekleyelim. Pirinçler pişince yemeğimiz de pişmiş demektir. İsterseniz sade olarak isterseniz sarımsaklı yoğurtla servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder