13 Eylül 2012 Perşembe




Peynirli Börek



Malzemeler:


  • 6 adet yufka
  • yarım kilogram beyaz peynir veya lor peyniri
  • yarım demet maydanoz
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 2 yumurta
  • çörek otu vaya susam
Yapılışı:
  1. Maydanozu ince ince kıyın ve peynire ekleyin.
  2. Yumurtaları kırın. Bir tanesinin sarısını ayırın.Yumutaların içine sütü ve ayçiçek yağını dökerek sosu hazırlayın.
  3. Fırın tepsisini yağlayın. Birinci yufkayı tepsiye büzüştürerek koyun. Tepsiden taşan miktar olursa koparın ve köşelere yama yapın. Üzerine bir kepçe hazırladığınız sostan eşit miktarda dökün. Peynirli harçtan koyun. Aynı işlemi diğer yufkalar için de yapın. 
  4. En üst kata kalan sosu dökün. Daha önce ayırdığınız yumurta sarısını bir fırça yardımıyla sürün. Üzrine susam veya çörek otu serpin.
  5. 180 derecede 40 dakika pişirin.
Afiyet olsun...










Peynirli Börek





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder