24 Ağustos 2012 Cuma




Zeytinyağlı Yaprak Sarması


Malzemeler:

4-5 Adet orta boy kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
 2 yemek kaşığı çam fıstığı
2 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tarçın
2 adet kesme şeker
2 yemek kaşığı kuş üzümü
yarım limonun suyu
yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı kaynar su
yarım kilogram salamura asma yaprağı
yarım çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı kaynar su

Hazırlanışı:
  • Soğanları yemeklik doğrayıp 1 çay bardağı zeytinyağı ve 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık ile kavurun
  • 2 su bardağı pirinci yıkayıp soğanlara ekleyin. Bir iki dakika daha kavurun. Sonra sırasıyla tencereye 1 yemek kaşığı kuru nane, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tarçın, 2 kesme şeker, 2 yemek kaşığı kuş üzümü, yarım limonun suyu ve yarım demet kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın. Daha sonra 1 tatlı kaşığı tuzu ve 1 çay bardağı kaynar suyu ilave edin. Çok kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar demlendirin. Pirinçler suyunu çekince altını kapatıp soğutun.
  • Diğer tarafta yaprakları ılık suyla 4-5 kez yıkayın. Her bir yaprağın içine 1 tatlı kaşığı kadar hazırladığınız içten koyun. Yaprağı sigara böreği gibi sarın.
  • Pişireceğiniz tencerenin dibine bir sıra yaprak dizin böylece dibi tutmayacaktır. Üzerine sarmaları dizin. En sonunda üzerine bir sıra daha yaprak kapatıp yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirin. Eğer hafif ekşi olsun isterseniz yarım limonun suyunu da ekleyebilirsiniz.
  • Yaprakların üzerine bir tabak kapatın ve iki su bardağı kaynamış suyu ekleyin. Tencereyi ocağa koyun. Su kaynamaya başlayınca ateşi kısıp 30 dakika kadar pişirip kapatın.




Zeytinyağlı Yaprak Sarması



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder