27 Ağustos 2012 Pazartesi

BULGUR PİLAVI

Malzemeler:
Bir buçuk su bardağı bulgur 
1 adet soğan
2 adet domates
Yarım çorba kaşığı salça
5-6 adet orta boy biber
Üçte bir çay bardağı zeytin yağı
Tuz



Yapılışı:
Soğanları ve biberleri ince ince doğrayın. İçine zeytin yağını koyarak orta ateşte soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı ekleyin. Domatesleri de küp küp doğrayıp içine katın. Bir süre daha kavurduktan sonra bulguru yıkayarak karışımın  içine atın. Bulgurlar yıkandığı zaman bir miktar sulanıyor. Domateslerin de kendi suyu olduğundan bire iki ölçüde kaynar su ekleyin (bir bardak bulgur için iki bardak su). Kaynamaya başlayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Tuzun etkisiyle biberlerin üzerindeki zar şeklindeki kabuklar hemen ayrışır. Bu sebeple özellikle biber varsa ben tuzunu yemeklere her zaman indirmeye yakın eklerim. Afiyet Olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder