5 Ağustos 2012 Pazar

Kışlık Domates Sosu Nasıl Yapılır?


Domates sosunun hazırlanması gerçekten çok kolay. Herkes rahatlıkla evinde yapabilir. Ben sadece 10 kilo domates kullandım. Ama daha bu ilk parti :)  Tekrar yapmayı düşünüyorum 20 kilo kadar.

Nasıl mı yaptım? İşte tarif:

1-10 kilo domatesin kabuklarını soyuyoruz.
2- Kabuklarını soyduğumuz domatesleri rondo ile iyice püre kıvamına getiriyoruz.
3-Yarım çay bardağından biraz daha az ayçiçek yağı ile püre haline getirdiğimiz domatesleri önce harlı ateşte sonra kısık ateşte 20 dakika kadar kaynatıyoruz. İçine bir silme tatlı kaşığı tuzumuzu ilave ediyoruz.
4-Sıcakken kavanozlarımıza doldurup kapaklarını sıkıca kapatıyoruz. Kavanozları ters çevirip hiç dokunmadan 4-5 saat bekletiyoruz. Böylece sıcaklığın etkisiyle kapaklarımız vakumlanmış gibi sımsıkı olacak. Hava almayacağı için uzun süre püremiz tazeliğini koruyacaktır. Bu şekilde kuru, güneş almayan bir yerde uzun bir süre(yaza kadar sosumuzu kullanabiliriz)


1 yorum: