12 Ağustos 2012 Pazar

Tava Böreği

15 dakikada hazırlanabilecek lezzetli ve pratik bir börek

Malzemeler;

2 adet yufka
1 Su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ

İç Malzemesi:

100 gram istediğiniz tür peynir (peynirli iç yerine patatesli veya kıymalı da hazırlayabilirsiniz)
5-6 dal maydanoz

Yapılışı:

Süt ve sıvıyağ karıştırılırılarak bir harç elde edilir.

Büyük boy teflon bir tavaya biraz sıvı yağ sürülür. Birinci yufka parçalara ayrılarak ve parçaların arasına yağve sütlü harç dökülerek üst üste konulur. Üstüne böreğin iç malzemesinde konulur
Diğer yufka da aynı şekilde parçalanarak ve araya harç sürülerek üst üste konur. Çok kısık ateşte altı kızarıncaya kadar pişirilir. Ters çevrilerek öbür tarafınında pişmesi sağlanır. İçininde pişmesi için kısık ateşte pişirilmelidir.

Tava Böreği


tava böreği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder