7 Ağustos 2012 Salı

 Keşkül


 Malzemeler:

  • Yarım su bardağı mısır nişastası
  • Bir paket şekerli vanilin
  • Bir litre süt
  • Bir su bardağı şeker
  • Bir yumurta sarısı
  • Bir çay bardağı su
Yapılışı:
Tencerenin içine sütü dökün. Sütün içine şeker, vanilya ve yumurta sarısını ekleyerek ocağa koyun.  Bu arada bir çay bardağı su ile mısır nişastasını karıştırın. Bu karışımı ocaktaki sütün içine yavaş yavaş dökün. Sütümüz 3-5 dakika kaynadıktan sonra kıvam bulmaya başlayacaktır. Kaselere dökerek soğuduktan sonra üzerini süsleyebilirsiniz.

Not:: Ben kaselerin dibine damla çikolata parçacıkları koydum.(Ocaktan almadan hemen önce de çikolata parçacıklarını atabilirsiniz. Böylece tatlının rengi de güzelleşecektir.)  Tatlıyı yerken çikolata parçacıkları ağza geldiğinde hoş bir kıvam bırakıyor. Üzerini ben üç farklı şekilde süsledim.  Tarçın, hindistan cevizi ve damla çikolata parçacıkları ile. Tarçın kokusundan dolayı favorim:) 


Keşkül tatlısı 

Damla çikolata parçacıkları


Tarçınlı Keşkül Tatlısı

Tarçınlı ve Damla çikolata parçacıklı Keşkül Tatlısı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder