29 Ağustos 2012 Çarşamba

MERCİMEK ÇORBASI


Malzemeler:
Bir buçuk su bardağı kırmızı mercimek 
1 adet soğan
1 adet patates
1 adet havuç
1 çorba kaşığı kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber
10 su bardağı su
Tuz



Yapılışı:
Mercimekleri yıkayıp tencereye atın. Soğanları patatesi ve havucu ince ince doğrayıp tencereye atın. Suyu ekleyin. Ocağın altını açıp kaynamaya başlayınca orta ateşte mercimekler iyice eriyinceye kadar ara sıra karıştırarak pişirin. Haşlanmış mercimeği ince elekten geçirerek süzün. Ayrı bir tencerede salçayı yağ ile kavurun. İçine süzülmüş mercimeği ekleyin. Kıvamının daha az yoğun olmasını istiyorsanız bir miktar daha kaynamış su ekleyebilirsiniz. Nane, pul biberi ve tuzu ekleyip 1-2 dakika kaynatın.  Afiyet Olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder