25 Ağustos 2012 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE

Zeytinyağlı taze fasulye kolay yapılan çok lezzetli bir yaz yemeğidir. Kısık ateşte piştiğinde ve bir gün  buzdolabında dinlendirdikten  sonra yendiğinde çok daha lezzetli olacaktır. 
 Afiyet olsun.

Malzemeler:
Yarım kilo taze fasulye
Büyük boy 3 tane domates
Orta boy bir soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz


Resim yazısı ekle



Yapılışı:
1- Taze fasulyeler yıkadıktan (daha güzel pişmesi için) sonra hem dikine hem de yatay olarak doğrayın ve tencereye koyun. (Tencereniz geniş yüzeyli olursa fasulye daha güzel pişer)
      2- Domatesleri kabuklarını soyarak rendeleyip(yada küçük küçük doğradıktan sonra) içine ekleyin.
      3- Soğanı küçük küçük doğradıktan sonra onları da ekleyin. Zeytinyağı içine katıp ocağın altını açın. Domateslerin suyu ile pişmeye başlayacaktır. Sonra kısık ateşte arada karıştırarak pişirin. Fasulyelerin piştiğini kokusundan da anlayabilirsiniz. Eğer domatesler sulu değilse veya harlı ateşte kalıp suyu tükenmişse biraz su ekleyebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder