29 Ağustos 2012 Çarşamba


PATLICAN OTURTMA

Malzemeler

  • 750 gr (6-7 adet orta boy) patlıcan
  • 1 adet soğan
  • 6-7 adet orta boy biber
  • 3 adet domates
  • Yarım kilo kıyma
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Maydanoz
  • Birkaç diş sarımsak
  • Karabiber
  • Tuz
  • Patlıcanları kızartmak için sıvı yağ



Yapılışı

  1. Patlıcanlar soyulup tuzlu suda 15 - 20 dk bekletilir. 
  2. Sonra yıkayıp suyu sıkılır ve halka halka doğranır. 
  3. Doğranan halkalar yağda kızartılıp kağıt havlu üzerine alınır.
  4. Soğanlar ve biberler ince ince doğranıp soğanlar pembeleşinceye kadar tencerede 3 çorba kaşığı sıvı yağda kavrulur.
  5.  İçine kıyma eklenip kavurmaya devam edilir. Kıyma suyunu salıp sonra tekrar çekecek.
  6. İçine ince ince doğranmış domatesler atılır ve kavurmaya devam edilir. (Domatesler suyunu salacak ve daha sonra fırında kendi suyuyla pişecek)
  7. Kabukları temizlenmiş sarımsaklar küçük küçük doğranır ve bunlar da tavaya ilave edilir.
  8. İndirmeye yakın maydanozlar ince ince doğranmış şekilde ilave edilecek. 
  9. Daha sonra tuzu ekleyin ve bir iki kez karıştırıp ocağın altını kapatın.
  10. Kızarmış patlıcanları tepsiye dizin, üzerine kıymalı karışımı yayarak (patlıcanlar görünmeyecek şekilde) koyun. 
  11. 170 derece fırında 20 dakika pişirdikten sonra servise hazırdır.
Afiyet Olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder