26 Ağustos 2012 Pazar


Sigara Böreği


Kolayca hazırlayabileceğiniz bu böreği yapmak toplam 15 dakika sürüyor. Ayrıca önceden hazırlayarak saklama kabına ya da buzdolabı poşetine koyarak buzdolabınızın derin dondurucusunda uzun süre muhafaza edebilirsiniz, yeni yapılmış gibi tazeliğini koruyacaktır. Misafir geleceği zaman dondurucudan çıkarın ve çözmeye bile gerek kalmadan kızartın.
 Afiyet olsun.

Malzemeler:
3 adet yufka
250 gram beyaz peynir ya da lor peyniri
Yarım demet maydanoz
Kızarmak için sıvıyağ

Yapılışı:
1- Her yufkayı 16 parçaya bölün.
2- Beyaz peyniri veya lor peynirini bir kaba alın içine ince kıyılmış maydanozları ilave edip karıştırın.
3- Üçgen şeklinde kestiğimiz yufka parçalarının geniş kenarına peynirli maydanozlu harçtan 1 yemek kaşığı kadar koyun, yufkanın iki tarafını kıvırın çok sıkı olmadan sarın. Yufkanın sivri ucunu küçük bir kaseye koyduğunuz su ya daldırıp ıslatın ve yapıştırın.

sigara böreği

      4- Hepsini bu şekilde sardıktan sonra harlı ateşte pişirin. Pişirdiğiniz yufkaların fazla yağını çekmesi için peçetenin üzerine dizin. Yağını çeken börekleri soğumadan servis tabağına alabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder