3 Ekim 2012 Çarşamba


KABAK YEMEĞİ


Malzemeler:

  • 1 kg kabak
  • 3 adet kuru soğan
  • 3 adet domates
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

Önce yıkadığınız kabakların kabuğunu bıçak yardımı ile incecik kazıyın. Daha sonra kabakları boyuna  ikiye kesin. İkiye kestiğiniz bu kabakları enine yarımşar santim kalınlığında doğrayın. Böylece kabaklardan yarım ay şekli elde etmiş olacaksınız. Doğradığınız bu kabakları yayvan bir tencereye koyun. Soğanları iri iri doğrayın , domatesleri küpler halinde doğrayın, sarımsakları küçük küçük doğrayın kabakların üzerine ekleyin tuzunu ve yağını da ekleyerek  bütün malzemeler tencere de hazır olunca ocağı en kısık konumda açın ve tencerenin kapağını kapatarak pişirmeye başlayın.
 Kabak yemeği kısık ateşte domateslerin suyu ile pişerek çok lezzetli olacaktır. Pişerken arasıra karıştırın. Eğer domatesler fazla sulu değil ise 1 bardak kaynar su ekleyin yemeğe. Yaklaşık 40 dakika sonra yemeğiniz pişmiş olacaktır. Servisini dilerseniz sade dilerseniz yoğurt ve dereotlu olarak yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder