17 Ekim 2012 Çarşamba


PEYNİRLİ POĞAÇA

Kardeşim bize davetliydi. Eve gelmesine yakın bu poğaçaları pişirdim. Eve geldiğinde ne pişiriyorsun çok güzel kokuyor dedi. Gerçekten de pişerken ve piştikten uzun süre sonra mis gibi kokusunu muhafaza ediyor bu poğaçalar. Üstelik aşağıdaki malzeme miktarıyla iki koca fırın tepsisi poğaça çıktı ortaya çok ta bereketli yani. Şimdiden afiyet olsun herkese...

Malzemeler:
Peynirli Poğaça

  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı toz maya
  • un
  • yumurta sarısı
  • susam,çörekotu
  • herhangi bir çeşit peynir
  • maydanoz
Yapılışı:

Süt (sütün ılık olması gerekli soğuk olması mayalanmayı engelleyeceği için poğaçanız kabarmaz. Buzdolabından sütü çıkardığınızda ocakta hafifçe ısıtabilirsiniz), yağ, maya, tuz, şekeri karıştıralım. Aldığı kadar un ekleyelim ve yumuşak ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Yaklaşık 45 dakika sıcak bir yerde dinlendirelim. Odanızın sıcaklığına göre mayalanma süresi değişeceğinden mayalanmanın gerçekleştiğini hamurunuzun iki katı büyüklüğe ulaşmasından da anlayabilirsiniz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım. Elimizde düzleştirdikten sonra hazırladığımız peynirli maydanozlu içten koyalım kapatalım ve üzerini hafifçe bastırarak yağlanmış tepsiye dizelim. Poğaçaların üzerine yumurta sarısını sürelim susam ve çörek otu dökerek 170 derecelik fırında pişirelim.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder