28 Ekim 2012 Pazar

Hamsi Tava


HAMSİ TAVA

Malzemeler:


  • 1kg hamsi
  • Mısır unu 
  • tuz
  • yarım çay bardağı sıvı yağ


Yapılışı:

 Balıklar ayıklanarak yıkanır.  Süzgeçte suyu iyice süzülür. Tuzlanıp mısır ununa bulanır.2-3 yemek kaşığı yağ tavaya koyulur. Balıklar tavaya dizilir. Güzelce bir yüzleri kızartılır. Balık kızartmak için özel satılan düz kapaklar var. Bu kapağı balığın üzerine kapatın ve tavayı ters çevirin. Kapaktaki balıkları dikkatli bir şekilde tavaya bırakın. Balıkların bu yüzünü de kızartın.

Balığın yanında olmazsa olmaz salatadır. Balıkların üzerine limon sıkarak ve yanında bol salata ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder