15 Ekim 2012 Pazartesi



BİBER DOLMASI


Malzemeler:
Biber Dolması
  • 14 adet dolmalık yeşil biber ( tencerenizin büyüklüğüne göre adedi değiştirebilirsiniz)
  • 250 gram kıyma 
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 büyükbaş soğan
  • 2 domates
  • 5-6 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tutam maydanoz
  • tuz,karabiber
Yapılışı:

 Bir tencerede  2-3 yemek kaşığı sıvıyağ ile kıyma 2-3 dakika kavrulur. Rendelenmiş domates, ince ince kıyılmış soğan ve maydanoz  tuz, karabiber ve pirinçleri ekleyerek iç harcı hazırlayın.Biberlerin sapından tutup içeri doğru baş parmağınızla bastırarak çekirdekli kısımlarını çıkarın. Karışımı biberlerin içine çok sıkı olmayacak şekilde doldurun. Üzerlerine bir parça domatesten kapak yapın ki pişerken pirinçler dökülmesin. Biberleri tencereye dik olarak dizin ve biberlerin yarısına kadar sıcak su ekleyin. 2 yemek kaşığı sıvıyağı biberlerin üzerinde gezdirin. Su kaynamaya başlayınca ocağı en kısık konuma getirin ve 20-25 dakika kısık ateşte  biberler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder