15 Kasım 2012 Perşembe


TÜRK KAHVESİ


Türk Kahvesi
Kokusuyla, rengiyle, yoğunluğuyla güzel bol köpüklü bir Türk kahvesi yapmak çok zor değil.

Öncelikle kaç fincan kahve pişirilecekse o kadar fincan soğuk su cezveye koyulur. Her bir fincan için iki çay kaşığı kahve ve şekerli kahve yapacaksanız her bir fincan için iki adet kesme şeker ekleyin cezveye. Kısık ateşte kahve ve şekeri iyice karıştırın. Yüksek ateşte çabuk pişirmeye çalışmayın. 2-3 dakika içinde köpüğün oluştuğunu göreceksiniz. Bu köpüğü kaşık yardımı ile fincanlara alıp kahveyi kaynatmaya devam edin. Oluşan köpüğü yine fincanlara alın. Bu işlemi bir kaç kez tekrarlayın. Kalan kahveyi bir taşım daha kaynatın ve fincanlara boşaltın.

Servis esnasında yanında çikolata ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder