19 Kasım 2012 Pazartesi


SÜTLÜ BULGUR ÇORBASI


Sütlü bulgur çorbası hem doyurucu hem de besin değeri  yüksek bir çorba. Eğer evinizde yaşlı, hamile veya çocuk varsa bu çorba menünüzde mutlaka olmalı. B vitaminleri açısından zengin olması nedeni ile hamilelikte ve öncesinde tüketilmesi önerilen bir gıda. B vitaminleri vücutta enerji üretiminde ve sinir sisteminin düzgün çalışmasında etkilidir. Hamilelik süresinde yeterince folik asit alamayan kadınlar bu açığı bulgurla kapatabilirler. Ancak hamilelerin birçoğu bu vitaminin bulgurda bol miktarda olduğunu bilmiyor. Uzmanlar, hamilelerin ve hamile kalmayı planlayanların ve hatta baba adaylarının bol bol bulgur tüketmesinin yararlı olacağı tavsiyesinde bulunuyor. Ayrıca besleyici olmasının yanında en ekonomik gıda ürünü. Aşağıda tarifi olan çorba içinde yağ olmadığı için diyet olarak ta kabul edebilir. Pişmesine yakın içine nane ekleyebilir veya sevdiğiniz başka baharatlarla da tatlandırabilirsiniz.


Sütlü Bulgur Çorbası
Malzemeler:

  • 3 su bardağı süt
  • 3 su bardağı su
  • 5 çorba kaşığı iri pilavlık bulgur
  • 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı: Bulguru su ile kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın ve ağır ateşte bulgur yumuşayıncaya kadar ara sıra karıştırarak haşlayın.İçine sütü de dökerek bir taşım daha kaynatın. Tuzunu da ilave ederek ocaktan alın. Sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder