12 Kasım 2012 Pazartesi


BEBEKLER İÇİN EV YAPIMI YOĞURT


Bebeklere anne sütü tek başına 6 ay yeterli olmakta ise de daha sonra ek gıdalara başlamak gereklidir. Yoğurt 6. aydan sonra  başlanabilecek çok değerli bir ek besindir. Kolay sindirilebilen bir besin olmasının yanında bebekler için protein ve kalsiyum kaynağıdır. Bebeklik ve çocukluk döneminde tüketilen yoğurt hastalıklara karşı savunma mekanizmasını destekler ayrıca kemik gelişimi için de çok önemlidir.

Yoğurt tüketimi kadar yoğurdun nasıl yapıldığı da çok önemlidir. Herhangi bir katkı maddesi içeren yoğurt bebekler için sakıncalıdır. Dışarıdan alınan hazır yoğurtları tercih etmek yerine evinizde yapmak daha doğru olacaktır.

Evde yoğurt yapımı
İşte rahatlıkla yapabileceğiniz yoğurt tarifi:

Malzemeler:

  • 1 litre süt
  • 1,5 yemek kaşığı yoğurt (maya olarak kullanılacak)
Yapılışı:


Eğer işlenmemiş süt alma imkanınız yoksa marketlerde satılan 1 litrelik günlük sütleri kullanabilirsiniz.

Sütü kaynatıyoruz. Kontrol ettiğimizde parmağımızı fazla yakmayacak sıcaklığa kadar soğutuyoruz. İçine 1,5 yemek kaşığı yoğurdu maya olarak koyarak 1-2 defa karıştırıyoruz. Kapağını kapatıp sararak sıcak bir yerde 5-6 saat mayalanması için bekletiyoruz. Sürenin sonunda çıkartıp buzdolabına koyuyoruz.

Püf noktası: Marketten aldığınız sütler pastörize olduğu için kaynatmaya gerek yoktur. Uygun sıcaklığa kadar ısıtıp mayalayabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder