Malzemeler:
Köfte |
- Yarım kilo az yağlı kıyma
- 1 orta boy soğan
- 2 dilim ekmek içi
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 5-6 sap maydanoz
- Kızartmak için yağ
Yapılışı:
- Soğanı rendeleyip kıymaya ekleyin.
- Islatılarak yumuşatılmış ekmek içi, ince ince kıyılmış maydanoz ve diğer malzemeler kıymaya eklenerek yoğurulur.
- Hazırlanan harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak ince uzun bir şekil vererek üzerine hafifçe bastırarak son şeklini verin.
- Kızgın sıvıyağda arkalı önlü kızartın.Köfteleri kızarttığınız yağda 5-6 adet sivri biber ve birkaç domates de kızartarak servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder