FIRINDA PATATESLİ TAVUK
Malzemeler:
- 1 kg parçalanmış tavuk
- 4 orta boy patates
- 4 diş sarımsak
- yarım yemek kaşığı biber salçası
- yarım yemek kaşığı domates salçası
- yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı kekik
Yapılışı:
- Tavuğu derince bir tencereye alarak orta harlı ateşte yaklaşık 20 dakika haşlayalım.
- Patatesleri yarım ay şeklinde doğrayalım. Yemeğin pişirileceği tepsiye tavukları ve patatesleri koyalım.
- Sıvıyağ, salça, rendelenmiş sarımsak, su ve tuzu karıştıralım. Elde ettiğimiz bu sosu tavuk ve patateslerin üzerine dökelim.
- En üste kekiği serpelim ve 170 derecelik fırında yarım saat pişirelim.
Afiyet olsun...
Fırında Patatesli Tavuk |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder