Kurban Bayramının yaklaşmaya başladığı bu günlerde ben şimdiden bu tarifi vereyim dedim. Kurban etinden yapılacak olan bu kavurma tarifi bayram günü çok işinize yarayacak. Tarifi 1 kilogram üzerinden verdim. Kavurma miktarınız daha fazla olacaktır muhtemelen siz oranları miktarınıza göre değiştirirsiniz. Şimdiden hayırlı ve güzel bir bayram dilerim...
Malzemeler:
- 1 kilogram kuzu eti
- 100 gram kuyruk yağı
- 2 çay kaşığı tuz, 2 çay kaşığı kekik
Yapılışı:
- Etleri kuşbaşı doğrayalım.
- Derince bir tencereye koyalım üzerine kuyruk yağını koyalım.
- Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte ara sıra karıştırarak kavuralım. (Yumuşak olması için kısık ateş gerekli)
- Etler yavaş yavaş rengini değiştirmeye ve açık kahverengi bir renk almaya başlayacaktır. Pişmesine yakın tuzunu ve kekiği ekleyelim.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder