Malzemeler:
- 1 kilogram yeşil domates
- 6-7 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı kaya tuzu
- yarım çay bardağı sirke
- turşuları koyacağınız kavanozu dolduracak kadar su
Yapılışı:
- Yeşil domatesleri bol su ile güzelce yıkayın. Domatesleri bıçakla fotoğraftaki gibi dört köşe yarın.
- Domatesleri kavanoza yerleştirin. Aralarına sarımsakları serpiştirin.
- Üzerine tuzlu suyu dökün
- Kavanozun kapağını sıkıca kapatın. (isterseniz turşunuza birkaç sivri biber ekleyebilirsiniz)
- Serin ve güneş görmeyen bir yerde 2-3 hafta bekletin. Bu sürenin sonunda olgunlaşacak ve yenmeye hazır hale gelecektir.
Afiyet olsun...
Domates Turşusu Nasıl Yapılır |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder