Sigara Böreği
Kolayca
hazırlayabileceğiniz bu böreği yapmak toplam 15 dakika sürüyor. Ayrıca önceden
hazırlayarak saklama kabına ya da buzdolabı poşetine koyarak buzdolabınızın
derin dondurucusunda uzun süre muhafaza edebilirsiniz, yeni yapılmış gibi
tazeliğini koruyacaktır. Misafir geleceği zaman dondurucudan çıkarın ve çözmeye
bile gerek kalmadan kızartın.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
3 adet yufka
250 gram
beyaz peynir ya da lor peyniri
Yarım demet
maydanoz
Kızarmak için
sıvıyağ
Yapılışı:
1- Her yufkayı 16 parçaya bölün.
2- Beyaz peyniri veya lor peynirini bir kaba alın içine ince kıyılmış maydanozları ilave edip karıştırın.
3- Üçgen şeklinde kestiğimiz yufka parçalarının geniş kenarına peynirli maydanozlu harçtan 1 yemek kaşığı kadar koyun, yufkanın iki tarafını kıvırın çok sıkı olmadan sarın. Yufkanın sivri ucunu küçük bir kaseye koyduğunuz su ya daldırıp ıslatın ve yapıştırın.
1- Her yufkayı 16 parçaya bölün.
2- Beyaz peyniri veya lor peynirini bir kaba alın içine ince kıyılmış maydanozları ilave edip karıştırın.
3- Üçgen şeklinde kestiğimiz yufka parçalarının geniş kenarına peynirli maydanozlu harçtan 1 yemek kaşığı kadar koyun, yufkanın iki tarafını kıvırın çok sıkı olmadan sarın. Yufkanın sivri ucunu küçük bir kaseye koyduğunuz su ya daldırıp ıslatın ve yapıştırın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder