PATLICAN OTURTMA
Malzemeler
- 750 gr (6-7 adet orta boy) patlıcan
- 1 adet soğan
- 6-7 adet orta boy biber
- 3 adet domates
- Yarım kilo kıyma
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ
- Maydanoz
- Birkaç diş sarımsak
- Karabiber
- Tuz
- Patlıcanları kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı
- Patlıcanlar soyulup tuzlu suda 15 - 20 dk bekletilir.
- Sonra yıkayıp suyu sıkılır ve halka halka doğranır.
- Doğranan halkalar yağda kızartılıp kağıt havlu üzerine alınır.
- Soğanlar ve biberler ince ince doğranıp soğanlar pembeleşinceye kadar tencerede 3 çorba kaşığı sıvı yağda kavrulur.
- İçine kıyma eklenip kavurmaya devam edilir. Kıyma suyunu salıp sonra tekrar çekecek.
- İçine ince ince doğranmış domatesler atılır ve kavurmaya devam edilir. (Domatesler suyunu salacak ve daha sonra fırında kendi suyuyla pişecek)
- Kabukları temizlenmiş sarımsaklar küçük küçük doğranır ve bunlar da tavaya ilave edilir.
- İndirmeye yakın maydanozlar ince ince doğranmış şekilde ilave edilecek.
- Daha sonra tuzu ekleyin ve bir iki kez karıştırıp ocağın altını kapatın.
- Kızarmış patlıcanları tepsiye dizin, üzerine kıymalı karışımı yayarak (patlıcanlar görünmeyecek şekilde) koyun.
- 170 derece fırında 20 dakika pişirdikten sonra servise hazırdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder