10 Aralık 2012 Pazartesi


SEBZELİ BOHÇA BÖREĞİ

Bu böreği görüntüsü ve servis tabağındaki şık duruşu nedeniyle çok seviyorum. Ayrıca sebzeli iç malzemesi hem besleyici hem çok lezzetli.
(iç malzemesinin kavrulmayacağına çiğ olarak konulması gerektiğine dikkat edin)

Malzemeler:
Sebzeli Bohça Böreği
  • 5 adet yufka
  • 3 adet havuç
  • 3 adet orta boy patates
  • 3 adet orta boy soğan
  • 100 gram lor peyniri (isteğe bağlı)
  • yarım demet maydanoz(isteğe bağlı)
  • 1 adet yumurta (beyazı sosa konulacak, sarısı üzeri için)
  • 2 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber

Sosu  için:
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
Üzeri için çörekotu ya da susam

Yapılışı:
  1.  Patatesler ve havuçlar rendelenir. Soğan ince ince doğranır. Maydanoz kıyılır.
  2. Bütün malzemeler karıştırılarak iç harcı elde edilir.
  3. Sıvıyağ ve sütü bir kasede karıştırın.
  4. Herbir yufkadan  4 adet üçgen şekli kesin.
  5. Yufkaların içine bir fırça yardımıyla sos malzemesini sürün daha sonra iç harçtan bolca koyarak bohça şeklinde sarın.
  6. Yufka parçalarının hepsini sardıktan sonra tepsiye yan yana dizin eğer sos malzemesinden kaldıysa böreğin üzerine dökebilirsiniz.Yumurta sarısını yine bir fırça yardımı ile böreklerin üzerine sürün. Çörek otu ya da susam serperek 180 derecede altı ve üstü kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder