10 Aralık 2012 Pazartesi

ELMALI KURABİYE

Aşağıda resmi bulunan elmalı kurabiye koca bir tepsiden geriye kalan tek kurabiye. Bu son kurabiye de yenmeden resmini çekebildiğim için şanslıyım:)

Malzemeler:

Elmalı Kurabiye
  • Yarım paket margarin 
  • 1 adet yumurta
  • Bir çay bardağı sıvıyağ
  • Bir su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı toz şeker ya da pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
İç malzemesi için:
  • 4-5 adet elma
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı:

Elmalı kurabiye yapmaya iç malzemesini yani marmelatı yaparak başlıyoruz. Bunun için elmalar soyulur ve rendelenir. Şeker de eklenerek elmalar suyunu çekene kadar pişirilir. En son tarçın da ilave edilerek bir iki dakika daha karıştırılır ve soğumaya bırakılır.

Hamuru için: Tüm malzemeler karıştırılarak ele yapışmayacak merdaneyle açılabilecek bir kıvamda hamur elde edilir. Bu hamur 10 dakika kadar dinlendirilir. Hamur 5 parçaya ayrılır. Her birinden yemek tabağı büyüklüğünde yufka açılır ve siğara böreği gibi 8 adet üçgen elde edilir.. Siğara böreği sarar gibi elmalı harçtan konulur ve sarılır. 180 derecede pişirilir. Kurabiyeler pembeleşir gibi olunca fırın kapatılır. Üzerine pudra şekeri dökülerek servis yapılır.

Afiyet olsun...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder